Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

roletne

Roletne su uglavnom neizostavni deo svake zgrade, jer vrše važnu funkciju zaštite od vremenskih neprilika i senčenja prostorija. ALU i PVC roletne nadograđene su dodatnim odličnim karakteristikama, kao što su ušteda toplote, zvučna izolacija i veliki izbor boja i materijala pomoću kojih ih možete prilagoditi da savršeno odgovaraju vašim željama.

Sisteme roletni odlikuje lako rukovanje kaišem ili na električnom motoru. Pomoću njih možete zadržati toplotu u dnevnoj sobi kada spoljna temperatura padne ili sprečiti pregrevanje u vrelim letnjim danima. Sa vrlo dobrom toplotnom izolacijom doprinosite dizajnu energetski efikasne zgrade i štedite na troškovima grejanja. Takođe možete odabrati savremeni sistem roletni sa integrisanom mrežom protiv komaraca, koji zadovoljava najviše zahteve u uštedi energije i omogućava ugodan život čak i u vrelim letnjim danima.

Prozorske rolete  pogodne su za sve grupe prozorskih sistema. Lako se i sigurno postavlja na okvir prozora uz pomoć posebnog adaptera za proreze, koji je fiksiran na sam element i instaliran je zajedno sa prozorom. Poklopac ormana je pričvršćen bez vijaka, što omogućava inspekciju servisa odozdo, kao i pozadi. Možete se odlučiti za roletnu sa integrisanom mrežom protiv komaraca, a naknadna ugradnja mreže protiv komaraca je takođe jednostavna zbog uklonjivog donjeg poklopca. Jednostavan je za održavanje, lagan, a zbog PVC materijala otpornog na vremenske uslove osigurava dugotrajnu postojanost boje.

Različit dizajn roletni

  • upravljanje sa monokomandom ili elektromotorom (daljinski   upravljač ili prekidač)
  • ALU letvice ispunjene poliuretanskom penom ili PVC letvicama
  • sa integrisanim komarnikom ili bez njega.

Spoljne (predprozorske) žaluzine

Ugradnja spoljnih roletni je najrasprostranjenija. Kod ovog tipa, ormar je spolja vidljiv iznad prozora. Roletna je pogodna i za renoviranje i za nove konstrukcije. Instalacija je jednostavna, jer se ormar postavlja na montažne elemente.

Skrivena roletna

Sistem roletni predprozorno je idealno rešenje za nove konstrukcije. Postavlja se na okvir prozora ispred završnog maltera (fasade). Kao rezultat, ormar nije vidljiv, preko njega se nanosi završni sloj fasade. Sam sistem je isti kao i kod spoljnih (predprozorskih) žaluzina. Izbor letvica je takođe velik za skrivene roletne. Upravljanje može biti ručno ili automatizovano, odnosno na elektromotoru.