Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

Nasmejani čiča sa etikete, u nekadašnjoj prestonici srpskog pivarstva, obeležio je jedno vreme Jagodinaca.

Jagodinci kažu da nekada nisu ni znali za drugo pivo osim „jagodinskog“, ali da je to brend koji su prepustili i koji je lagano otišao.

Čiča se preselio u Valjevsku pivaru. Njeni vlasnici kupili su i pivaru u Jagodini. Kompletnu liniju za otakanje piva, koja je već bila ugašena, premestili su u grad na Kolubari.

Mališa Milošević, stručni konsultant, kaže da Valjevska pivara proizvodi i puni „jagodinsko pivo“ po originalnoj tehnologiji i recepturi.

„Zahvaljujući Valjevskoj pivari sačuvan je brend od 168 godina proizvodnje jagodinskog piva“, ističe Milošević.

I Valjevci se drže tradicije srpskog pivarstva već 160 godina. Za svoja piva, pored četiri vrste hmelja, koriste izvorsku vodu, domaći slad i kvasac koji obnavljaju više od tri decenije.

Ivana Nikolić, tehnolog iz sektora kontrole kvaliteta, navodi da su sva tri proizvoda Valjevske pivare dobijena u tradicionalnom postupku vrenja, uz primenu savremene tehnologije. „Dakle, radi se o hladnom vrenju, o dugotrajnom hladnom odležavanju“, dodaje Nikolićeva.

Valjevska pivara, koja zapošljava 200 radnika, primer je uspešne privatizacije.

Lane su povećali proizvodnju i prodaju, a ove godine imaju osvojena nova tržišta. Udvostručili su proizvodne kapacitete pa sada pune 50.000 boca u jednom satu.

36 thoughts on “Čiča se preselio u Valjevsku pivaru

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *