LepotaSve vesti

Da li se slažete: Naučnici tvrde, ovo je najlepši muškarac na svetu (foto)

Foto: Guliver/Gettyimages

Jedan od omiljenih dasa današnjice proglašen je muškarcem s najlepšim licem na svetu, a mnoge dame saglasne su sa ovim! Šta vi kažete?

Britanski hirurg dr. Džulijan de Silva osmislio je način da se izračuna koliko je nečije lice savršeno na temelju mera njegovih usana, brade, očiju i drugih karakteristika, a pokazalo se da je glumac Robert Patison ima rezultat koji je najbliži savršenom obliku, čak 92,15 posto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Pattinson (@robertpattinsonofficial) on Jan 29, 2020 at 6:24am PST

– Našao se među pet savršenih u gotovo svim kategorijama merenja jer je sve na njegovom licu klasičnog oblika. Jedina kategorija u kojoj je postigao nešto manji rezultat bio je oblik usana koje su kod njega nešto tanje i ravnije – rekao je De Silva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Robert Pattinson (@robertpattinsonofficial) on Jun 25, 2019 at 5:26am PDT

Na drugom mestu našao glumac Henri Kavil, zvezda serije Witcher i Superman, s 91,64 posto, a na trećem Bredli Kuper, koji je imao rezultat od 91,08 posto.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Henry Cavill (@henrycavill) on Jul 10, 2018 at 6:59am PDT

Holivudski šmekeri za kojim uzdišu različite generacije dama Bred Pit i Džordž Kluni zauzeli su četvrto i peto mesto sa rezultatima 90,51 posto i 89,91.

Nakon njih na listi se pojavljuju Hju Džekman (89,64), Dejvid Bekam (88,96), Idris Elba (88,01), Kanje Vest (87,94) i Rajan Gosling (87,48).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Brad Pitt (@bradpittofflcial) on Dec 25, 2019 at 8:27am PST

Kako se navodi doktor se u svom istraživanju koristio formulom Greek Golden Ratio of Beauty Phi, poznatom kao zlatna sredina, za koju se još od antičkih vremena veruje da čuva formulu savršenstva. Koristio ju je i Leonardo da Vinči dok je crtao Vitruvijevog čoveka, crtež koji prikazuje savršeno muško telo, piše index.rs.

Inače, prošle godine po TC Candler koja svake godine (od 1990. godine) sastavlja listu najlepših žena i najlepših muškaraca “pobedio” glumac Džejson Momoa.

Džejson je najpoznatiji po ulozi Kala Droga u seriji “Igra prestola”, ali i po uzozi superheroja Artura u Akvamenu.

Comment here