Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

Čak 62 odsto ispitanih prodavaca je navelo da je od 7. maja, kad je ukinuto vanredno stanje, zabeležilo rast prodaje. Međutim, tek 12 odsto njih je reklo da im se prodaja vratila na nivo od pre proglašenja epidemije koronavirusa i uvođenja vanrednog stanja. Da im prodaja nije porasla navelo je 38 odsto anketiranih.

Njih 35 odsto je reklo da od ukidanja vanrednog stanja nisu prodali nijedan automobili, dok je 33 odsto odgovrilo da je prodalo jedan do dva automobla. Da su od 7. maja prodali između tri i pet automobila navelo je njih 19 odsto, a da su prodali do 10 vozila njih 7 odsto. Od ukidanja vanrednog stanja više od 10 automobila prodalo je 6 odsto anketiranih.

Anketa je pokazala i da je broj zainteresovanih kupaca u blagom porastu. Tek 13 odsto anketiranih je navelo da ni posle ukidanja vanrednog stanja kupici nisu dolazili na njihov auto-plac, dok je 11 odsto reklo da se broj poseta auto-placu vratio na nivo od pre uvođenja vanrednog stanja.

Da je broj kupaca koji su došli da pogledaju automobil na auto-placu značajno veći nego tokom vanrednog stanja reklo je 13 odsto anketiranih, a 32 odsto njih da je neznatno veći. Da se situacija nije promenila u odnosu na period vanrednog stanja reklo je 31 odsto ispitanika.

Kakva je bila situacija tokom vanrednog stanja 

U anketi koja je sprovedena tokom vanrednog stanja među kupcima automobila, dve trićine njih je reklo da nije odustalo već da je kupovinu odložilo, dok je 13 odsto navelo da je definitivno odustalo od kupovine.

Rezultati ankete pokazali su da je novonastala situacija uticala i na odluke kupaca kad je reč o tome za kakve su automobile zainteresovani.

Polovina anketiranih prodavaca je navelo da kupci sada traže jeftinije automobile, odnosno 38 odsto njih je navelo da se traže jefitniji automobili  nego pre vanrednog stanja a 12 odsto da se traže i do 50 odsto jeftiniji automobili. Da se traže isti automoili kao i pre vanrednog stanja reklo je 50 odsto anketiranih.

Sajt polovniautomobili.com uradio je i analizu koja je pokazala da epidemija korona virusa i uvođenje vanrednog stanja nisu značajno uticali na cene polovnih automobila u Srbiji.

32 thoughts on “Da li su pale cene polovnih automobila posle vanrednog stanja

  1. Povratni ping: fuck google

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *