Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

Americki plakari

Verovatno je većina nas upoznata sa pojmom „američki plakari“ i svi znamo šta oni predstavljaju. Ili možda mislimo da znamo. Naše znanje se vrlo često ispostavi da je vrlo površno kada su u pitanju neke stvari. Tek u onom trenutku kada poželimo na primer da ugradimo američke plakare, onda počinjemo da se interesujemo za njihove karakteristike, za njihove prednosti, onda želimo da saznamo sve o njima, onda želimo naravno da saznamo i koji su njihovi nedostaci, pored svih kvaliteta koji se vezuju za njih. Američki plakaru su možda i najbolji koncept ikada osmišljen kada je uređenje enterijera u pitanju.

I ovde fokus treba da bude na ovoj reči „uređenje“. Zapravo američki plakari i te kako pomažu da naš stan izgleda sređeno i uredno. Da, nekada nije do vas ako vam se čini da je u vašem stanu stalno haos. Nekada je zaista do pogrešnog rasporeda, ali i do pogrešnih stvari koje imati u stanu. Neki elementi mogu i te kako da „ubiju“ prostor, odnosno da oduzmu od prostora. Kada ima previše stvari, čak i kada su one naslagane, nekada može delovati da u tom stanu vlada potpuni haos. I vremenom taj stan će početi da vas guši, što je sasvim i logično. Zato je vreme da napravite ne promene, a vrlo lepe promene možete da napravite ukoliko se odlučite za ugradnju američkih plakara, a možda će vašoj odluci doprineti i sledeće interesantne činjenice:

NUDE VELIKI PROSTOR ZA STVARI 

Koliki god da su američki plakari koje vi izaberete, oni uvek nude mnogo više prostora od iste veličine nekih klasičnih ormara. Postoji više razloga za to. Jedan je taj što se oni direktno montiraju na zid  i uglavnom se montiraju od poda do plafona, tako da je apsolutno svaki milimetar tog prostora iskorišćen. Oduševićete se kada budete videli koliko vaših stvari može da stane u jedan ne tako veliki ormar, odnosno plakar. I važno je da znate da u američkim plakarima ne morate da držite samo garderobu, možete i torbe, možete i razne druge sitnice, ali o tome ćemo kasnije. 

DOPRINOSE IZGLEDU VAŠEG STANA 

Postoje ljudi koji se odlučuju za ugradnju američkih plakara samo da bi doprineli izgledu njihovog stana. Američki plakari izgledaju izuzetno luksuzno i efektno. Čak i da su najjednostavniji oni će opet odavati taj utisak. I zato neko ovo uzima kao njegovu glavnu prednost i zbog toga se odlučuju da upravo ovaj plakar čini deo njihovog hodnika ili sobe ili naravno dnevne sobe, što da ne? 

ODLIČNI AKO ŽELITE DA PREGRADITE PROSTORIJE 

Mnogi koriste američke plakare i kada žele da pregrade određene prostorije. Dakle, koriste ih na primer kada žele da samo malo razdvoje prostorije, ali ne fizički da ih razdvoje, već jednostavno da naprave jedan lep estetski momenat u pogledu uređenjea enterijera. Polica za knjige i sitnice jako dobro može razdvojiti jednu spavaću sobu na primer. Pa se tako u jednom delu može naći krevet za spavanje a u drugom delu kao neka mala i samo vaša privatna biblioteka. Ovo je samo jedan predlog, a ima toliko opcija koje su vam na raspolaganju. Američkim plakarom možete da razdvojite i vaš hodnik, kao i neke druge sobe. Američki plakar u ovom smislu može da bude jednako dobar kako za male stanove, tako i za velike kuće ili stanove. U malim stanovima može zapravo da služi kao zid između sve sobe, odnosno da od jedne sobe napravite dve manje kako biste sebi obezbedili malo privatnosti. Zaista je mnogo opcija kao što je već rečeno, ali sve zavisi naravno od vaših želja, mogućnosti i potreba u datom trenutku. 

ISKORISTITE NEISKORIŠĆENE UGLOVE U STANU 

Uglovi, ćoškovi koji vas nerviraju i te kako mogu da budu iskorišćeni da ugradnju američkih plakara. Ne moraju to da budu samo ćoškovi koji vas nerviraju, već jednostavno možda do sada niste ni imali na umu da vaš stan možete da organizujete na taj način. Dakle, ako u neki ćošak postavite američki plakar i lepo ga dekorišete eto osvežavajuće promene za ceo vaš stan, zar ne? 

MOGU DA IZGLEDAJU KAKO VI POŽELITE, SA POLICAMA ILI BEZ 

Vrlo interesantna činjenica kada govorimo o američkim plakarima jeste i činjenica da oni mogu da izgledaju baš kako vi poželite. I po ovom pitanju zaista ne preterujemo. Ako su vam potrebne police – biće deo vašeg plakara, ako vas pak police nerviraju i želite samo da vam odeća bude okačena na ofingere – bez bilo kakvih problema biće napravljeno. Ukoliko želite kombinaciju ova dva – i to će bez bilo kakvih problema biti napravljeno. Dakle, sve je do vas, odnosno do vaše mašte, ali i donekle vaših potreba. 

EKSTRAVAGANCIJA – UNUTAR PLAKARA LAMPICE I LIFT ZA VAŠE STVARI 

I još jedna jako zanimljiva činjenica koja vam se i te kako može dopasti, jeste činjenica da unutar američkih plakara mogu biti ugrađene lampice, odnosno bilo koja vrsta rasvete. Nije li to savršeno? Svetlo koje se uključuje u vašem plakaru kada otvorite vrata? To znači da će sve biti pregledno, a to za perfekcioniste mnogo znači. O liftu za vaše stvari nećemo mnogo da govorimo, samo zamislite da je vaš ormar visok do plafona i da imate toliko mnogo lepih stvari koje su savršeno raspoređene i koje vam u ruke stižu putem lifta. Ništa više ne treba da dodamo, možda će biti potrebne samo tri reči – savršenstvo američkih plakara.