Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

Renoviranje prostora često obuhvata i angažovanje keramičara. U zavisnosti od obima izmena, tehnike realizacije i zahteva vlasnika, često se i razlikuje nivo cene, odnosno troškova koji će prouzrokovati keramičarski radovi. Bitno je da svaka aktivnost bude sprovedena u skladu sa željama korisnika, ali i stručnošću majstora, odnosno da bude angažovan iskusni keramičar

Postoji mnogo radova koji će uneti svežinu u dom, učiniti svaku prostoriju modernijom, dizajn unikatnim, a svakodnevnicu praktičnijom. Neki od njih su jednostavni i brzi za realizaciju, dok drugi zahtevaju više vremena, truda i angažovanja. Keramičarski radovi zahtevaju ekspertizu, praćenje trendova i potreba vlasnika, da bi posao bio uspešno završen na obostrano zadovoljstvo.

Mozaik pločice kao keramičarski radovi – za minimalistički dizajn enterijera

Keramičarski radovi se u najvećoj meri odnose na postavljanje, odnosno lepljenje raznovrsnih vrsta pločica. Tehnika se razlikuje u zavisnosti od njenih dimenzija, pozicije postavljanja i stanja same podloge. Mozaik pločice su u trendu dugi niz godina, pa se veliki broj osoba odluči za njihovo lepljenje u neku od prostora. Uglavnom se radi o kupatilu, čak i oblaganju sanitarija, ali i kuhinji. Hoteli i srodni objekti kreiraju spa centre i bazene uz oblaganje ovim, minijaturnim pločicama. 

Kada su u pitanju keramičarski radovi, cena direktno zavisi od kvadrature oblaganja prostora i samog obima i složenosti posla. Zbog toga, mozaik pločice su nešto skuplja varijanta od klasičnih modela, ali i po pitanju dizajna unikatna i uvek moderna, ali se po kvadratu kreće čak između 20 i 30 evra. Pružaju sveden i dopadljiv enterijer, bilo da se odaberu za oblaganje podova ili zidova. Mogu biti različitog stepena kvaliteta, i posebno su popularna španska i italijanska keramika, mada ni domaći proizvođači ne zaostaju u ovom pogledu. Zbog toga su keramičarski radovi Beograd vrlo traženi u domenu postavljanja mozaik pločica u novim spa i velnes centrima, na bazenima i modernim kućama i stanovima.

Pločice u prirodnom dizajnu – keramičarski radovi za dozu topline u domu

Keramičarski radovi odnose se i na postavljanje pločica na stepenicama, u hodnicima, dnevnim boravcima i podovima terase, balkona i spoljašnjosti objekata. Danas je veoma istaknut prirodan dizajn pločica, zbog čega su veoma popularne varijante koje imaju imitaciju prirodnog drveta – bilo u svojoj boji i tonovima, strukturi ili dimenzijama i obliku. Moguće je pronaći pločice koje podsećaju na laminat, brodski pod, ali i parket. Kada se analiziraju ovi keramičarski radovi, cena je u proseku oko 12 evra po metru kvadratnom, dok se mogu javiti odstupanja jeftinije i skuplje za oko 4 evra, u zavisnosti od pozicije njihovog postavljanja. 

Poznato je da je nešto skuplje oblaganje stepenica, šankova, terasa nepravilnog oblika, kao i različitih staza. Zbog toga se i keramičarski radovi Beograd, ali i u svim drugim gradovima, mogu pronaći uz različite cene angažovanja, jer se upravo može raditi o specifičnim pozicijama za lepljenje pločica. Takođe, keramičarski radovi obuhvataju „ruke“ majstora, dok obično materijal – pločice, lepak, fug masu i razdvajače kupuju vlasnici, odnosno lica koja ih angažuju.

Keramičarski radovi su savršen način da se dom učini modernijim uz nove ili uvek aktuelne tehnike i materijale oblaganja površina. Kada je su u pitanju keramičarski radovi, cena zavisi od kvadrature koja se oblaže, konkretnog mesta i pozicije, kao i stanja podloge – da li je potrebna prethodna obrada, gletovanje ili skidanje postojeće keramike. Bez obzira na to, renoviranje koje podrazumeva angažovanje keramičara, učiniće dom praktičnim, estetski lepim i modernim.