Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

Do 250 kilovata struje besplatno dobijaju svi socijalno ugroženi građni i primaoci dečijeg dodatka direktno, bez podnošenja zahteva.

 

Nadležne gradske i opštinske službe spiskove korisnika dostavljaju Ministarstvu energetike i na osnovu njih EPS umanjuje račune.

Pravo na olakšice imaju i drugi građani, ali moraju da podnesu zahtev. Da li će povlastice ostvariti zavisi od prihoda i broja članova domaćinstva, ali se od 1. juna šansa uvećava.

Za jednočlano domaćinstvo granica je prihod do 14.848,60 dinara, sa dva i tri člana do 21.619,25 dinara, za porodice sa četiri i pet članova do 28.385,45 dinara, sa šest i više članova do 35.696,30 dinara.

Većina lokalnih samouprava konačno je građane oslobodila bar troška podnošenja zahteva.

„Uglavnom podnose ljudi koji stvarno i ostvaruju to pravo. Od početaka godine imamo oko 1.800 podnetih zahteva, a odobreno je 1.750. I za vreme vanrednog stanja, služba za društevene delatnosti, gde se podnose ti zahtevi je radila“, kaže Danijela Milosavljević iz Skupštine Grada Vranja.

Povlastice na besplatnih do 75 kubnih metra gasa mesečno, mogu da se ostvare od oktobra do aprila. Tu pogodnost koristi malo građana, protekle grejne sezone tek 52 domaćinstva.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *