Sve vestiZdravlje

Medicinska sestra – idealna žena za brak

Medicinska sestra je verovatno idealna žena za brak. Kod kuće, a naročito na poslu one su posebna, dragocena bića, spremne na velike žrtve.

Evo nekoliko razloga zbog kojih je nešto najbolje što će vam se desiti brak sa osobom koja se bavi ovim poslom.

Odlična je sagovornica

Medicinske sestre su veoma saosećajne i brižne. Rade u jako teškim uslovima, naročito u ovom periodu, i pružaju pomoć onima kojima je najviše potrebna. Zbog toga one imaju sposobnost da uliju sigurnost ljudima koji su zabrinuti. Umeju da saslušaju, što je važno i u braku.

medicinska sestra zdravlje

Često nije kod kuće

Kako medicinske sestre rade u smenama, ponekad odlaze na posao u čudnim satima. Za neke parove to je idealno rešenje jer oboje imaju dovoljno vremena za sebe, što je svima ponekad potrebno, a to je teško postići u brakovima kada oba supružnika rade tokom dana.

Teško i naporno radi

Radna etika koju medicinske sestre imaju (prva, druga ili treća smena, moraju da budu na visini zadatka) veoma je važna u braku. To znači da su uvek spremne na planiranje, i možete da budete sigurni da će ispuniti svoj deo posla. Na vama je da steknete isto takvo poverenje.

sestra posao medicina

 

Medicinska sestra je saosećajna

Posao medicinske sestre je da nesebično pomaže svima kojima je pomoć potrebna. Zbog toga su one i jako saosećajne i nežne i ne bi trebalo da zloupotrebite njihovo ponašanje, već da ga cenite.

Medicinska sestra je smirena

Dobar rad pod pritiskom je u opisu posla svake medicinske sestre. Ovo zahteva da njihova ličnost bude smirena u svakoj mogućoj situaciji. U braku, naravno, ne mora da znači da će one uvek biti “hladne glave”, ali ovo je svakako veoma dobra osobina, piše portal Bright Side.

sestre medicina zdravlje

Sve je već videla

S obzirom na to koliko stvari vide tokom dana, možete biti sigurni da vam medicinska sestra sigurno neće suditi, koliko god se loše činile. Veoma je važno da u braku imate podršku partnera kako biste mogli da budete potpuno otvoreni jedni prema drugima.

Korisna su sva njihova znanja

Medicinske sestre znaju sva važna imena u zdravstvenoj struci, a takvo znanje je korisno za celu porodicu. One znaju ko su najbolji lekari i gde su najbolje medicinske usluge. Osim toga, one su prve primećuju kada je članu porodici potrebna medicinska pomoć i mogu da reše manje probleme.

Foto: Guliver/Getty

Comment here