Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

Obuca

Leto je godišnje doba, koje je skoro svima omiljeno. Da, temperature su nekada nepodnošljive, ali kada smo na moru na primer, to nam tada ne smeta. Ove temperature nam smetaju samo kada smo u velikim gradovima, u gradskom prevozu i slično. Tako da, svi na neki način i iz nekog razloga vole leto. Leti gledamo na oblačimo što laganije stvari, stvari koje nisu sintetičke, koje nam ne izazivaju dodatno znojenje, koje ne primaju neprijatne mirise tokom vremena i usled visokih temperatura. Slično je i sa obućom koju biramo za letnje mesece. Dakle, biramo nešto što je vrlo udobno, nešto što nas ne steže i nešto u čemu nam se noge ne znoje, ne klizaju i nešto što nam ne pravi žuljeve. Postoji nekoliko vrsta obuće za leto, ali među njima postoje i one vrste obuće, koji nikako nisu prihvatljive, ali koje se i te kako nose. Tako da, ukoliko ste i vi osoba koja praktijuje tu vrstu obuće, onda ćete nakon ovog teksta verovatno razmisliti. 

NAJBOLJA I NAJUDOBNIJA OBUĆA ZA LETO – PAPUČE 

Našim nogama u toku leta treba sloboda. Dakle, noga treba da diše, da se pomera. Niko ne želi nikakva oticanja stopala. Nekome stopala otiču samo zbog vrućine i sparine, nema potrebe da obuje bilo šta. Međutim, onog trenutka i kada obuje neku obuću on ne želi da se taj efekat još više pogorša. To se nikako neće desiti ukoliko nosi papuče. Papuče ni u jednom trenutku ne stežu stopalo, ne stežu nogu, noga je apsolutno slobodna. Kada imamo papuče na stopalima gotovo kao da ništa nemamo, naravno pod uslovom da odaberemo papuče koje su i te kako udobne. Tako da papuče u ovom slučaju odnose pobedu, kada je u pitanju leto i kada su u pitanju previsoke temperature. Trebalo bi da se trudite da u toku leta što je više moguće nosite papuče, a vaše stopalo će vam zbog toga biti i te kako zahvalno. 

DRUGA PO REDU NAJBOLJA – PATIKE 

I patike su takođe obuća koja je prihvatljiva tokom letnjih meseci. Naravno u ovom slučaju treba da birate, kao i papuče, one patike koje su laganije, koje su udobne, koje dopuštaju vašem stopalu da diše. Birajte one patike sa rupicama, kroz koje prolazi vazduh, to su one najobičnije sportske patike, koje možete da nađete u bilo kojoj sportskoj radnji. Dakle, patike se nalaze na drugom mestu, samo iz jednog razloga. U papučama, vaša noga je slobodna, vaše stopalo ne trpi vrućinu preteranu i dodatnu. Sa druge strane, koliko god patike imale rupice i bile lagane i u njima će vam se stvarati toplota, a to naravno zavisi od spoljne temperature. 

BALETANKE  IZBEGAVATI, KAO I SANDALE SA MNOGO KAIŠEVA 

Baletanke su verovatno najgora obuća koju sebi možete priuštiti. Gotovo sve baletanke su neudobne i to i sami znate. Treba odmah da razgraničimo. U ovom slučaju ne mislimo na espadrile, već na baletanke, koje se prave od jako loših materijala, koje „seku“ stopalo, koje ne dozvoljavaju stopalu da diše, koje vam stvaraju probleme sa petom, koje stežu vaše stopalo i slično. Zatim, izbegavajte i sandale, čiji kaiševi mogu da vas povrede, ali u bukvalnom smislu te reči. Najbolje bi bilo da se tokom najvećih vrućina odlučite za papuče, a razlozi su već objašnjeni.