KulturaSve vesti

Nenadu Nikoliću uručena nagrada “Nikola Milošević”

Kultura čvrsto povezuje one koji stvaraju i one koji slušaju ovaj program. Radio Beograd 2 jedini joj je u celosti posvećen.

“Mi branimo ono što je najvažnije od svega, lepotu našeg jezika, večnost naših spomenika, neobičnost naših ljudi, pravo na umetničku istinu, na naučnu istinu, nadahnuće, lepotu onoga što je lepo i novo”, kaže glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 2 Radoman Kanjevac.

Direktor Radio Beograda Milan Nedić kaže da se nada da će Drugi program Radio Beograda u ovom hramu kulture i informisanja, upravo nastaviti tu tradiciju.

Knjiga “Identitet srpske književnosti” je najbolja knjiga u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije u protekloj godini. Delo Nenada Nikolića je ozbiljan poduhvat i značajan doprinos srpskoj nauci o književnosti, obrazložio je žiri.

“Ja se nadam da će ona uspeti kod te šire publike da probudi interes za pitanja naše književnosti ili istorije i načina na koji je predstava o tome šta je srpska književnost tokom vremena izgrađivana”, ističe Nenad Nikolić.

Delo ulazi u istoriju priznanja dugu dve decenije. U istoriju programa ušle su davno kultne emisije Tup–tup, Autobus u pola šest, Zeleni megaherc… Pridružuju im se Čekajući vetar, Klasiku, molim, Poezija uživo i mnoge druge.

Kultne emisije stvarali su autori koji su obeležili više od šest decenija dugo trajanje Radio Beograda 2. U znak poštovanja i sećanja njihova imena biće upisana ovde, na “Zid slavnih.”

Prvo u dugom nizu koji tek sledi je ime Milovana Ilića Minimaksa.

Comment here