Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

Aleksandar Vučić je istakao da je izgradnja puta važna za ceo Kolubarski okrug.

„To znači da će investitori želeti da dođu u Valjevo, da ćemo više ljudi moći da zaposlimo“, rekao je Vučić na početku radova na izgradnji novog puta.

Naglasio je da su kineski partneri obećali da će novi put završiti do kraja 2022. godine, kao i kompletnu regulaciju vodotokova.

„Za nešto više od dve godine, imaćete de fakto auto-put Valjevo–Beograd“, naveo je Vučić.

Direktor kompanije „Čajna Šandong“ Džang Đančao zahvalio je državnom vrhu Srbije na poverenju što su baš tu kompaniju izabrali za izvođača radova na brzoj saobraćajnici od Valjeva do Lajkovca i rekao da će taj posao završiti kvalitetno i u dogovorenom roku.

Džang je rekao da to kinesko preduzeće poklanja veliku pažnju izgradnji brze saobraćajnice i podsetio i da su oni bili izvođači radova na izgradnji auto-puta „Miloš Veliki“, kao i na deonici od Obrenovca do Ljiga, a svi ti projekti su, ističe, simbol prijateljstva između Kine i Srbije.

Izrazio je zadovoljstvo što ta kineska kompanija pruža doprinos u obnavljanju srpske infrastrukture i privrede i dodao da je otvaranje auto-puta „Miloš Veliki“ doneo mnoge pogodnosti građanima tog dela Srbije.

„Kada je izbila epidemija koronavirusa, naša kompanija je stala rame uz rame u pružanju pomoći srpskom stanovništvu, a u skladu sa svojim mogućnostima i drago mi je što je epidemija pod kontrolom i što Srbija kreće u obnavljanje proizvodnje i ekonomije“, rekao je Džang.

Valjevci će, kaže on, izgradnjom brze saobraćajnice dolaziti do auto-puta za 10 minuta i rekao da će to skratiti putovanje, otvoriti nova radna mesta i povećati stopu zapošljavanja.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je Srbija danas drugačija zemlja nego što je bila pre nekoliko godina, pre svega zbog velikih infrastrukturnih projekata koji su završeni. 

„Izgradnjom brze saobraćajnice koja će spojiti Valjevo sa auto-putem ‘Miloš Veliki’ ispunili smo još jedno obećanje koje smo dali svim Valjevcima. Nastavljamo da gradimo Srbiju u kojoj ništa više nije daleko“, rekla je Mihajlovićeva.

Ukupna dužina deonice iznosi 18,3 kilometra, a radovi, koje u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine izvodi kompanija „Čajna Šandong“, vredni su 158 miliona evra.

Brza saobraćajnica imaće po trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

Na trasi će se nalaziti 25 objekata, jedna petlja, ukupno 19 mostova, od čega su dva najduža ukupne dužine 1,5 kilometar.

Deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Brza saobraćajnica Iverak–Lajkovac, deo je državnog puta Loznica–Valjevo–Lazarevac i predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa auto-putem „Miloš Veliki“ i Koridorom 10.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *