Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

Domaćini, kineski partneri iz kompanije „Čajna Šandong“, upoznali su predsednika Srbije sa projektom i istakli da je reč o kompaniji koja je već 13 godina zaredom na listi 500 najboljih kineskih kompanija.

Vučić je rekao da ga čudi zašto je rok za završetak radova 36 meseci i zapitao ih da li to može malo brže. Predstavnici kompanije „Čajna Šandong“ obećali su da će put biti završen do kraja 2022. godine.

Kada se završe svi radovi, od Beograda do Valjeva putovaće se 35 minuta. Ukupna dužina deonice iznosi 18,3 kilometra, a radovi, koje u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine izvodi kompanija „Čajna Šandong“, vredni su 158 miliona evra.

Brza saobraćajnica imaće po trake u oba smera i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat.

Na trasi će se nalaziti 25 objekata, jedna petlja, ukupno 19 mostova, od čega su dva najduža ukupne dužine 1,5 kilometar.

Deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što će sprečiti dalja plavljenja ovog dela Srbije.

Brza saobraćajnica Iverak–Lajkovac, deo je državnog puta Loznica–Valjevo–Lazarevac i predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa auto-putem „Miloš Veliki“ i Koridorom 10.

Početku radova prisustvuju i ambasadorka Kine Čen Bo i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, kao i predstavnici „Puteva Srbije“ i izvođača radova.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *