Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

Narednih nedelju dana građani će prvi put moći da kupe hibridno vozilo ili njegovu električnu verziju uz subvenciju Vlade od 5.000 evra. Do kraja godine očekuju nas još tri hibrida uz subvencije od 3.500 evra.

Ove godine Ministarstvo ekologije izdvojilo je milion evra za subvencije za ekološka vozila. Do sada je iskorišćeno samo šest subvencija jer nije bilo takvih automobila na tržištu ili su bili preskupi.

Domaća fabrika „Fijat Krajsler automobili“ Kragujevac dobila je povoljne cene za uvoz električnih i hibridnih vozila. Prvi je predstavljen „fića hibrid“.

„Mislim da je to dobar podstrek. Onom ko se odluči da kupi potpuno električno vozilo sleduje subvencija od 5.000 evra, a za ‘hibrid’ 3.500 evra“, kaže Igor Ševo iz „Fijat Krajsler automobila“.

Privrednici mogu i dalje da kupe bez PDV-a domaći „fijat 500L“ koji se proizvodi u Kragujevcu i njegova cena za 30 odsto niža.

„S tim u vezi imamo našu ponudu za domaći ‘500L’ od 10.990 evra“, kaže Ševo.

Ove nedelje prvi put u Srbiji građani će moći da kupe ekološko vozilo po principu staro za novo. Zbog pada prodaje od 30 odsto, „Fijat“ snižava cene automobila i jeftinim kreditima pokušava da pospeši prodaju.

One thought on “Predstavljen „fića hibrid“ – prvi hibridni automobil u Srbiji

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *