Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

U saopštenju se navodi da se konferencija održava sa ciljem da predstavi godišnji izveštaj američke organizacije „Startup Genome“ o pokretanju startap ekosistema širom sveta, kao i da predstavi različita iskustva vlada širom sveta, kako bi se podržali i iskoristile prednosti tehnoloških ekosistema za ubrzanje ekonomskog razvoja.

Dodaje se da je premijerka Brnabić govorila o procesu i značaju digitalizacije u Srbiji, kako u javnom sektoru, tako i u ekonomiji i podršci startap kompanijama i firmama, koja je neupitno doprinela razvoju srpske ekonomije.

„Kao neophodnost u savremenom društvu, premijerka je istakla ulaganje u moderne tehnologije i investicionu infrastrukturu. Srbija je do sada uložila 100 miliona eura u infrastrukturu za inovacije, istraživanje i razvoj i startap kompanije. Takođe, pomenula je poreske olakšice koje naša zemlja pruža za startap kompanije, ulaganje u inovacije i obrazovanje“, navodi se u saopštenju.

Ističe se da je predsednica Vlade izrazila zahvalnost Inicijativi Digitalna Srbija, kao organizaciji koja je dosta pomogla Vladi Republike Srbije da razume potrebe IT kompanija i tržišta IKT sektora, pri uvođenju digitalizacije.

Takođe, kako se dodaje, ona se osvrnula na uspešno organizovanje onlajn nastave odmah po otpočinjanju krize izazvane koronavirusom u Srbiji, koja je dala mnoge inspiracije i za buduće efikasno učenje i održavanje nastave u našoj zemlji, ali i na digitalne servise koji su građanima dostupni u okviru elektronske uprave.

U saopštenju je navedeno da su pored premijerke Brnabić, na globalnoj konferenciji govorili i drugi poznati politički lideri, stručnjaci i stvaraoci ekosistema, poput evropske komesarke za konkurentnost Margaret Vestager, potpredsednice Evropske investicione banke Eme Navaro, članice Izvršnog odbora Svetskog ekonomskog foruma Martine Larkin i ekonomiste i profesora na „Harvard Business School“ Džoša Lernera.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *