Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

„Želimo da mladi u svim regionima Srbije imaju jednake mogućnosti da otvaraju svoje startap kompanije. Deca u Užicu su isto tako pametna, kao i ona u Beogradu, Nišu, Novom Sadu. Samo im treba obezbediti jednake uslove da mogu da pokažu svoje inovacione potencijale. To smo i učinili danas ovde u Užicu“, rekao je Popović.

On je naveo da je Grad Užice važan centar industrije i da u ovom gradu Zlatiborskog okruga posluju velike i uspešne kompanije, kao što su „Valjaonica bakra“ Sevojno, „Impol Seval“, „Prvi partizan“, koje beleže dobre rezultate i značajno doprinose razvoju lokalne privrede.

„Ovaj startap centar daće novi impuls razvoju i digitalizaciji privrede Užica. Ovde će se razvijati inovacije primenjive u kompanijama užičkog kraja, a takođe otvaraće se i nove startap kompanije koje će doprineti većem zapošljavanju mladih. Želimo da mladi ostaju u Užicu i da se vraćaju u Užice znajući da ovde imaju uslove za rad i napredovanje“, naveo je Popović.

On je istakao da je jedan od njegovih prioriteta kao ministra podrška otvaranju što većeg broja startap kompanija, kojih danas u Srbiji ima oko 400, dok u Izraelu, koji ima približan broj stanovnika kao Srbija, postoji oko sedam hiljada startapova.

Ministar Popović je rekao da će u Startap centru u Užicu mladi preduzetnici, pored prostora i najmodernije IT opreme, dobiti i podršku najboljih mentora koji će ih obučavati kako da uspešno nastupe na domaćem i inostranom tržištu.

Gradonačelnik grada Užice Tihomir Petković izrazio je zahvalnost ministru Popoviću na podršci za otvaranje Startap centra i prilici da ovaj grad pokaže da je „izvor inovativnih ljudi i ideja“.

Projekat otvaranja Regionalnog inovacionog startap centra realizovali su Grad Užice i „Regionalna razvojna agencija Zlatibor“ uz finansijsku podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj.

Ukupna vrednost investicije, kako navode, iznosi preko 60 miliona dinara, a adaptiran je i opremljen prostor od 422 kvadrata u centru grada, koji je namenjen za rad startap kompanija.

Na osnovu Programa podrške otvaranju regionalnih inovacionih startap centara Kabinet ministra za inovacije i tehnološki razvoj otvorio je devet Regionalnih inovacionih startap centara i to u Užicu, Čačku, Pirotu, Zrenjaninu, Valjevu, Gornjem Milanovcu, Kruševcu, Subotici i Staroj Pazovi.

Planirano je otvaranje još pet centara u Arilju, Priboju, Svilajnacu, Kragujevcu i Zubinom Potoku na Kosovu i Metohiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *