Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

vesti

Svi vole „šoljicu razgovora“, kada se razmenjuju mišljenja, stavovi, iskustva, ali i prepričavaju vesti dana u lokalnoj sredini, regionu, državi ili svetu. U velikoj meri, online vesti su izmenile svakodnevnicu ljudi, na način da su novosti postale vrlo direktnije, prisutnije i jednostavnije za širenje u odnosu na klasičnu usmenu propagandu – „od usta do usta“.

Najnovije vesti smeštene su danas prvobitno na internet, jer je njihovo objavljivanje brzo i lako, ne zahteva dosta vremena, truda i angažovanja. Za razliku od dnevne štampe čiji se tiraž mora unapred pripremiti, osmisliti, dizajnirati i rasporediti po stranicama, online vesti uz podršku softverskih programa i internet alata, za kratko vreme dobijaju unikatan i multimedijalan sadržaj.

Multimedijalnost kao glavna prednost online vesti za maksimalan doživljaj tokova

Kada se vesti dana prezentuju putem internet resursa, mogućnosti za kombinovanje sadržaja, načina prezentovanja tokova i obogaćivanje živopisnim ilustracijama su mnogostruke. Zbog toga, obično se kaže da online vesti imaju multimedijalan karakter, što je jedna od osnovnih prednosti u poređenju sa svim drugim načinima širenja informacija u 21. veku. Ne samo da se čitaju, online vesti se aktivno prate, gledaju, slušaju, čak i sve to u istom trenutku na portalu ili društvenim mrežama.

Zahvaljujući razvijenosti elektronskih medija i komunikacija, najnovije vesti se oblikuju prvenstveno kao tekstualni sadržaj u kombinaciji sa uverljivim i realnim naslovom. Zatim se iskusni timovi stručnjaka bave detaljima – dodatkom relevantnih ilustracija i fotografija, audio i video zapisa sa lica mesta, pozicioniranjem reklamnih banera i uključivanjem „linkova“, odnosno veza ka drugim internet stranicama. Online vesti su povezane i sa društvenim mrežama, jer najveći broj medijskih kuća imaju zvanične stranice i profile, na kojima brzo i lako „dele“ sadržaj sa svojim posetiocima i obožavaocima.

Značajne karakteristike vesti dana na internetu za komforno prelistavanje novosti

Najnovije vesti u online mreži postale su neraskidivi sinonim za pauzu, kafu, odmor i ležerno prelistavanje internet resursa. Nekada se aktivno prati direktno medijski portal, a svakodnevno i sadržaji koji su „podeljeni“ na adresama društvenih mreža. Svakako, jednim „klikom“ se može preći sa jedne stranice na drugu i pogledati celokupan spektar naslova i vesti dana. Često je način da se kvalitetno provede pauza tokom radnog vremena upravo ispijanje omiljenog napitka uz praćenje sadržaja online vesti.

One se jednostavno pronalaze, dostupne su svima u bilo koje doba dana i noći, a mogu se pregledati i naknadno, jer je baza za arhiviranje u online svetu vrlo visokog kapaciteta. Dodatno, vesti dana se mogu dobijati putem obaveštenja na mobilni telefon, što još pojednostavljuje proceduru informisanja u današnjem vremenu. Ležerno praćenje najnovije vesti iz fotelje, tokom leškarenja, nakon buđenja, kao i pre noćnog sna, način je da se misli preorijentišu sa velikog broja obaveza.

Svakodnevno prelistavanje online vesti deo je rutine velikog broja ljudi, posebno kada je u pitanju buđenje, pauza na poslu, udobno odmaranje tokom popodneva i priprema za spavanje. Iako i dalje mnogi kupuju štampane primerke novina, prate sadržaj televizijskog programa i radio stanica, vesti dana na internetu postaju dominantan oblik informisanja svih generacija ljudi.