Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

Na Instagram profilu buducnostsrbijeav objavljene su fotografije sa aerodroma i sastanka dva zvaničnika: 

„Simbol prijateljskih odnosa dva naroda – predsednik Vučić u poseti Bugarskoj, na dan kada su otvorene granice između naše dve zemalje“.

Aleksandar Vučić i Bojko Borisov su helikopterom obišli radove na izgradnji auto-puta u Bugarskoj. Vučić je rekao da će se, kada bude završena deonica od Sofije do granice sa Srbijom, od Beograda do Istanbula putovati manje od sedam sati.

„Let iznad nove putne veze između Srbije i Bugarske sa Bojkom Borisovom“, navedeno je na Instagramu uz snimak.

Dvojica zvaničnika obišla su i radove na bugarskoj deonici gasovoda „Balkanski tok“, kojim će se dopremati gas iz „Turskog toka“.

Premijer Borisov je zatim, mimo protokola, seo za volan automobila i predsednika Srbije vozio duž rute na kojoj su u toku radovi na postavljanju cevi.

Srbija je u decembru završila polaganje cevi za svoju trasu.

Vučić je u obraćanju medijima rekao da će, zahvaljujući gasovodu „Balkanski tok“, Srbija biti obezbeđena gasom na dugi period. Bugarski premijer je istakao da će generacije koje dolaze moći da imaju finansijske koristi. 

Predsednik Srbije i premijer Bugarske obišli su manastir 40 mučenika u Trnovu, i položili cveće na mestu gde je bio grob Svetog Save. U manastiru ih je dočekao mitropolit Grigorij Velikotrnovski.

Vučić je obećao da će se založiti da se u Srbiji promoviše Veliko Trnovo kao turistička destinacija od kulturno-istorijskog značaja za našu zemlju ali i Bugarsku.

Predsednik Vučić istakao je da je ponosan i zadovoljan što bugarski narod posvećuje veliku pažnju čuvanju sećanja na srpskog svetitelja. 

„Veoma sam ponosan i iskreno srećan što mi je Bojko Borisov omogućio da posetim Veliko Trnovo, ovo sveto mesto, i kada vidim kako naša bugarska braća čuvaju sećanje na Svetog Savu, to je za nas ne samo dokaz prijateljstva i bratske ljubavi, već i posvećenosti unapređenju odnosa“, rekao je Vučić novinarima u Velikom Trnovu.

Predsednik Srbije je istakao da je Sveti Sava najvažniji čovek u našoj istoriji, jer je 1219. osnovao autokefalnu Srpsku pravoslavnu crkvu.

„Pažnju koju je dobio od bugarskog naroda, od 13. veka do danas govori o neraskidivim vezama Srba i Bugara“, rekao je Vučić.

Inače, od jutros su otvorene i granice sa Bugarskom. Reporterka RTS-a izveštava sa graničnog prelaza „Gradina“ da automobila u oba smera već ima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *