Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

Burme

Prsten, a samim tim i burma je u obliku kruga jer su Egipćani smatrali da krug predstavlja večnost. To nam govori da su još tada ljudi smatrali i verovali da i brak mora da bude večan. Burme više nose žene nego muškarci, koji govore da su manje muškarci ako nose nakit, koje govore da će pokidati burmu pa je zato skidaju, ili da će je izgubiti. To su zapravo sve loši izgovori, i burmu treba da nosi svako, kako žena, tako i muškarac, jer je značenje burme veoma važno.

 

Izgled burmi

Izgled burmi se vremenom menjao kako je napredovala tehnologija. Naime, u početku su burme predstavljali obično prstenje, da bi se kasnije pravili od raznih materijala, poput zlata, titanijuma, itd. Takođe, pored tradicionalnog izgleda, nove burme poseduju i drugačiji, moderan izgled koje mladenci biraju kako bi što bolje ispoljili svoju ličnost i karakter. Upravo od toga zavisi da li će mladenci izabrati tanje ili deblje, lakše ili masivnije burme.

Svakako da postoji razlika i u izgledu muške ili ženske burme. Kada je u pitanju muška burma, ona ukazuje na odmerenost, dok sa druge strane ženska burma odaje utisak elegantnosti. Mladenci ne moraju da izaberu isti izgled i materijal burme. Ni crkva, ni opština ne traže da burme izgledaju isto, ali skoro svaka zlatarska radnja preporučuje da budu identične jer one predstavljaju spoj dve duše. 

Moderne burme

Kao što je već napomenjeno, danas se češće mladenci opredeljuju za neke moderne burme. Postavlja se pitanje šta je to što moderne burme čini modernim? Pored modernih postoje i neobične burme za koje se opredeljuju samo oni otvorenog srca i širokih vidika. Pre svega, to je izgled. Naime, postoje zlatarske radnje koje mogu da naprave burme onakve kakve to mladenci zažele, i to mora da prođe kroz nekoliko koraka. Prvi korak jeste da se mladenci dogovore oko izgleda burmi i da to predstave radniku zlatarske radnje. Nakon toga, kompjuterski se obrađuje model, i predstavlja mladencima, i ako oni budu zadovoljni, onda se počinje sa izradom prstenja. Pored toga, kada je reč o izgledu burmi, postoje burme koje će odmah privući mladence, pa se ne mora raditi 3D model.

Pored izgleda burmi, takođe i materijal čini burme modernim. Naime, u većini slučajeva su burme belo zlato, a poneki imaju i cirkone ili dijamante. Međutim, pored belog zlata, danas se prave burme i od rozeg zlata, i ostalih boji, a takođe poseduju i razne boje cirkona (uglavnom bele, ali mogu biti i crne) i dijamanata. Pored toga, postoji i kombinacija burmi koje su napravljene od belog i žutog zlata, i to uglavnom tako što na obodu ili sredinu postoji žuto zlato, i to u manjoj meri. Pored toga, moderne burme sadrže uglavnom bele cirkone, bez obzira da li se one nalaze na mestu gde je belo ili žuto zlato. 

Na samom kraju može se istaći da moderne burme mogu da imaju i neki natpis po važoj želji. Naime, mladenci se mogu odlučiti šta žele da im se ugravira u unutrašnjost burme kako bi ih podsećalo na njivou vezu. To može biti ili neka posveta, ili datum upoznavanja ili venčanja. 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *