Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

Nasmejani čiča sa etikete, u nekadašnjoj prestonici srpskog pivarstva, obeležio je jedno vreme Jagodinaca.

Jagodinci kažu da nekada nisu ni znali za drugo pivo, osim „Jagodinskog“, ali da je to brend koju su prepustili i koji je lagano otišao.

Čiča se preselio u Valjevsku pivaru. Njeni vlasnici kupili su i pivaru u Jagodini. Kompletnu liniju za otakanje piva, koja je već bila ugašena, premestili su u grad na Kolubari.

Mališa Milošević, stručni konsultant, kaže da Valjevska pivara proizvodi i puni „Jagodinsko pivo“ po originalnoj tehnologiji i recepturi.

„Zahvaljujući Valjevskoj pivari sačuvan je brend od 168 godina proizvodnje Jagodinskog piva“, ističe Milošević.

I Valjevci se drže tradicije srpskog pivarstva već 160 godina. Za svoja piva pored četiri vrste hmelja, koriste izvorsku vodu, domaći slad i kvasac koji obnavljaju više od tri decenije.

Ivana Nikolić, tehnolog iz sektora Kontrole kvaliteta, navodi da su sva tri proizvoda Valjevske pivare dobijena u tradicionalnom postupku vrenja, uz primenu savremene tehnologije. „Dakle, radi se o hladnom vrenju, o dugotrajnom hladnom odležavanju“, dodaje Nikolićeva.

Valjevska pivara, koja zapošljava 200 radnika, primer je uspešne privatizacije.

Lane su povećali proizvodnju i prodaju, a ove godine imaju osvojena nova tržišta. Duplirali su proizvodne kapacitete pa sada pune 50 hiljada boca u jednom satu.

One thought on “Čiča se preselio u Valjevsku pivaru

  1. Wow, amazing weblog structure! How lengthy have you ever been running a blog for?
    you made blogging look easy. The entire glance of your website is excellent, as well as the content material!
    You can see similar here sklep online

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *