Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

spavacice za dojilje

Drugo stanje se sa razlogom tako naziva jer žensko telo u tom periodu prolazi kroz toliko promena, fizičkih I hormonskih, da je, koliko god bio prirodan, čitav proces izuzetno stresan za majku. Zbog toga se savetuje da sebe poštedite bilo kakvog stresa i neprijatnosti i da pokušate da se što više opuštate. Lakše je reći, nego učiniti, rekao bi svako na ovakav savet. Buduće majke se zbog svih promena kroz koje prolazi njihovo telo i zbog svakodnevne brige o zdravlju bebe suočavaju sa velikom količinom stresa. Uz to dolazi i nezadovoljstvo zbog fizičkog izgleda, jer, budimo realne, sve smo mi sujetne u određenoj meri.

Da biste umanjile nezadovoljstvo trebalo bi da izbegavate nošenje tesnih stvari, onih koje ste mogli da obučete pre trudnoće, I da sebi obezbedite udobnu garderobu koja Vas neće stezati. Ovo se posebno odnosi na garderobu u kojoj spavate, pa se savetuje da već u petom mesecu trudnoće, kada stomak počinje ozbiljnije da raste, kupite spavaćice za trudnice.

Po čemu se razlikuju obične spavaćice i spavaćice za trudnice?

Spavaćice su same po sebi najudobnija i najženstvenija garderobe za spavanje. Dvadeseti vek je doneo promenu u modi, pa su spavaćice ostale rezervisane isključivo za žene. Na tržištu se mogu naći spavaćice napravljene od svih materijala i u svim dezenima. Od svile i satena se uglavnom kroje one koje se nose u specijalnim prilikama ili leti, zbog toga što su ovi materijali prijatni i hlade kožu kada su noću temperature veoma visoke. Takve spavaćice i ženski donji veš se uglavnom prodaju sa pripadajućim bade mantilima. U bolje opremljenim radnjama se uz komplet spavaćice i bade mantila može kupiti i donji veš istog dezena.

Obične spavaćice koje nosimo svakodnevno se od gore pomenutih razlikuju po tome što se kroje od manje luksuznih, a jednako prijatnih materijala. Zimi se nose obično one skrojene od frotira, dok je za leto pamuk najbolji izbor. Ovakve spavaćice, uprkos svojoj udobnosti nisu praktične za trudnice, jer ipak nemaju dovoljno prostora u predelu stomaka i, nakon porođaja, nisu baš najpraktičnije rešenje za period dojenja. Spavaćice za trudnice su mnogo udobnije, uvek su izrađene od najfinijeg pamuka i mnoge su skrojene tako da se mogu koristiti i nakon porođaja.

Zbog čega treba nositi spavaćice za trudnice nakon što dobijemo bebu?

Kada se beba rodi, prvih par meseci će mama morati da bude neprestanu uz nju jer će novorođenče morati da jede na dva do četiri sata. Nove majke su prva tri meseca bebinog života uglavnom u spavaćici baš zbog svih obaveza koje imaju oko bebe i na koje moraju da se naviknu. Specijalno dizajnirane spavaćice za dojilje  I porodiljeće u mnogome olakšati ovaj period privikavanja, jer mama ne mora da se presvlači po nekoliko puta dnevno, hranjenje bebe će biti mnogo jednostavnije, jer zahvaljujući prorezima, majka ne mora da skida celu majicu dok beba jede. Ovo posebno odgovara stidljivim ženama koje i u ovim trenucima žele da imaju privatnost. Ovo je još jedan od razloga zbog kojih je potrebno da još u toku trudnoće kupite odgovarajuću spavaćicu I bade mantil, kako biste sebi pružili udobnost u drugom stanju i u prvim mesecima bebinog života.