Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

Od davnina, žene vole da se ulepšaju, a u tu svrhu koriste brojne nakite čiji je odabir postao pravo umeće, kao i odraz ukusa, želja, stila, itd. Na taj način se formirala ljubav lepšeg pola prema nakitu koji će najverovatnije ostati zauvek. Sa druge strane, muškarci su tokom istorije izdvajali velike sume kako bi voljenoj ženi poklonili neki skupoceni nakit. Iz tog razloga može se navesti da ne postoji žena koja ne nosi nakite kada odluči da zavede muškarca.

Minđuše

Mnogi ljudi smatraju da su upravo minđuše najženstveniji komad nakita, a žene koje najviše vole srebrne minđuše od svih nakita predstavljaju prave zavodnice, i veoma su sigurne u sebe. Samim tim, takve žene su hrabre, i spremne su na sve kako bi došle do krajnjeg cilja, pa i do konkretnog muškarca. Pored toga, veoma su uspešne na poslu, naročito u oblastima gde je neophodna diplomatija i pregovaranje. 

Minđuše se slažu prema karakteru žena, ali i izgledu, ili vrste frizure. Veće, upadljivije minđuše nose žene koje imaju sposobnost da uđu pod nečiju kožu i kome je osmeh najveće oružje, a minđuše ga dodatno naglašavaju. Sa druge strane, male i diskretne minđuše vole žene koje ne privlače pažnju odmah, ali tokom vremena mogu da postanu neodoljive. Kada su u pitanju mršave devojke, modni stručnjaci smatraju da treba nositi veće minđuše, dok žene krupnije građe treba da izaberu manje minđuše. Kada je u pitanju frizura, u slučaju da je kosa puštena, onda treba izabrati male minđuše. Sa druge strane, u slučaju da je kosa vezana ili podignuta u punđu, trebalo bi izabrati velike i upadljive minđuše. 

Ogrlice

Ogrlica predstavlja deo nakita koji dolazi odmah do izražaja, i na taj način predstavlja detalj koji uspešno naglašava lepotu žene, a samim tim je čini elegantnijom i šarmantnijom. Međutim, i pored toga, ogrlice se nose samo u posebnim prilikama, i posle prstenja predstavlja najpopularniji komad nakita. Žene koje vole dugačke ogrlice vole da budu u centru pažnje, dok manje upadljive lančiće nose one koje su verne i odane kako partneru, tako i prijateljima i porodici. 

Veliki hit u današnje vreme predstavljaju i ogrlice sa imenom koji se može nositi za svaku priliku. Mnogi smatraju da je takva ogrlica postala hit kada su je videli na glumici Sari Džesici Parker kada je tumačila lik Keri u seriji „Seks i grad“. Tokom svih sezona ove serije, novinarka Keri je sve vreme nosila ogrlicu sa imenom Keri. Od tog trenutka, mnoge žene nose takve ogrlice na kojima stoje njihova imena, ili imena dragih osoba, poput svoje dece. 

Prstenje

Prstenje predstavlja najpopularniji komad nakita kod žena, i zato ga skoro svaka žena nosi. Tokom istorije, prsten se nosio kao dokaz o pripadnosti određenom, bogatom staležu, da bi se kasnije nosio i kao amajlija, ili dokaz ljubavi. 

Žene koje nose samo jedan prsten na ruci su veoma autorativne, dok one koje nose više prstenja veoma su društvene. Takođe, žene koje nose upadljivo prstenje poseduju jaku volju, kao i želju da dominiraju. Sa druge strane, žene koje vole neupadljiv prsten su veoma stiljive, a samim tim i nesigurne. Mada to ne znači da prilikom izbora burme treba ne treba uzeti one upečataljivije.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *