Opusti se

Teme koje će vam pomoći da se opustite

Tom prilikom je Aleksandar Vulin istakao da politička stabilnost za koju se izborio predsednik Aleksandar Vučić daje svoje rezultate upravo u ekonomiji, i „zato imamo nova ulaganja i otvaraju se novi pogoni i fabrike, kao i nova radna mesta“.

„Izborena politička stabilnost pokazuje da samo stabilna država može ekonomski da se razvija. ‘Trajal’ je veoma važno preduzeće za čitavu odbrambenu industriju Srbije i naravno veoma važno za Ministarstvo odbrane, čija se strateška orijentacija nije promenila od vremena Bratislava Gašića. Radimo isto ono što je i on radio, i trudimo se da pomognemo korporaciji ‘Trajal’ da se razvije, napreduje i da zapošljava, ali i da se tehnološki razvija, kako bi mogla da zadovoljava potrebe Vojske Srbije“, istakao je Vulin i dodao da će Ministarstvo odbrane uvek na prvom mestu kupovati ono što proizvedu domaće fabrike.

U saopštenju se navodi da je Vulin je potvrdio i da će Ministarstvo pomagati „koliko god može“ u znanju i u transferu tehnologije, kako bi naša preduzeća i odbrambena industrija bili u stanju da samostalno proizvode i snabdevaju Vojsku Srbije.

„Posao ‘Trajala’ i svake kompanije koja se bavi sistemima koji mogu da posluži kao naoružanje jeste, naravno, da obezbedi ekonomsku održivost, da zaposle što više ljudi i stvori uslove za što veće zarade, ali postoji još jedan razlog njihovog postojanja, a to je da opremaju i naoružavaju Vojsku Srbije“, istakao je ministar odbrane i dodao da kada to rade, one pomažu održavanju bezbednosti čitave naše zemlje i snabdevaju vojsku po cenama koje bi na svetskom tržištu bile daleko više.

„Vojska može da bude sigurna jer ima ‘Trajal'“

Ministar odbrane zahvalio je i svim zaposlenima u „Trajalu“ na strpljenju i vrednom radu i što Vojska Srbije može da bude sigurna jer ima „Trajal“, „koji će joj pomoći i u najsloženijem tehnološkim procesima“.

Generalni direktor korporacije „Trajal“ Miloš Nenezić istakao je da su dva novootvorena pogona veoma bitna za tu fabriku, jer time „Trajal“ postaje jedina firma u Evropi koja ima kompletnu lepezu industrijskih eksploziva, neophodnih za nadzemnu i podzemnu eksploataciju.

„Što se tiče drugog proizvodnog pogona, gorivih traka, to je definitivno znak da je kompanija ušla duboko u vojna eksplozivna sredstva, jer je reč o strateškom proizvodu, sa kojim će Srbija biti jača, a Odbrambena industrija Srbije dobiti čvrst oslonac u jednom domaćem proizvođaču, što će ‘Trajalu’ omogućiti da se dalje razvija i napreduje“, istakao je direktor „Trajala“.

Gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović izrazila je zadovoljstvo zbog otvaranja novih pogona i novih radnih mesta, čime grad Kruševac, kako je istakla, potvrđuje da je dobro poslovno okruženje.

„U gradu se puno radi, a otvaranje novih pogona je zalog za budućnost i poruka da oni koji žele da pronađu sebe, imaju gde to da urade i da nastave da rade i žive u našem gradu“, kazala je Jasmina Palurović.

Na kraju današnje posete, direktor „Trajala“ Miloš Nenezić, u ime svih zaposlenih, uručio je ministru Vulinu plaketu, najviše priznanje te koorporacije.

Sastanku, koji je ministar odbrane održao sa generalnim direktorom „Trajala“, prisustvovao je i načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major Mladen Vuruna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *